TÁVFELÜGYELET

 


Riasztórendszer távfelügyelet


 A távfelügyelet az objektumokban felszerelt riasztórendszerekről beérkező jelzések folyamatos felügyeletét, a jelzések értékelését jelenti, ami kiegészíthető a riasztásokra történő járőrszolgálat vonultatásával is. 

 

Zárt és nyitott helyiségek védelmének hatékony módja, ha az objektum adottságait és az ügyfél szokásait figyelembe véve, elektronikus riasztórendszert telepítünk. 

A riasztórendszer jelzéseit egy olyan diszpécserközpontba továbbítjuk, ahol jelzés értékelését követően a szükséges intézkedésekről azonnal gondoskodnak az év minden napjának 24 órájában.

 

 

Statisztikák szerint a riasztórendszerrel és távfelügyeleti szolgáltatással védett objektumokba nagyságrendekkel kisebb a betörés valószínűsége. Köszönhető ez annak, hogy jóval rövidebb idő áll rendelkezésre a helyiség kifosztására vagy rongálására, mivel a cselekményről a megbízó vagy az általa megnevezett (rendőrség, járőr szolgálat) azonnali értesítést kap. Így a keletkezett kár várhatóan töredéke a védelem nélküli objektumok esetén tapasztaltaknak. 

 

Távfelügyeleti üzletágaink: 

- Ingatlan távfelügyelet
- Gépjármű távfelügyelet
- Tűz távfelügyelet
- Idősek távfelügyelete 

 

Távfelügyelet típusai (átjelzés fajtája szerint):

- Telefonos távfelügyelet
- GSM távfelügyelet
- GPRS távfelügyelet 

 

A GPRS távfelügyelet előnye, hogy nincs elvágható vezeték, ha a jel elveszne a mobilszolgáltatótól és szünetelne a GSM szolgáltatás, a diszpécserszolgálat azonnal intézkedik az előre egyeztetett protokoll szerint, így egy pillanatra sem marad védtelen az otthona. 

Az ügyeletes diszpécserek az intézkedést igénylő jelzések (Pl. támadás, betörés) esetén azonnal értesítik az előre egyeztetett szolgálatot vagy személyt.

 

MIRE JÓ A VIDEO TÁVFELÜGYELET?


A video-megfigyelő rendszer fő előnye, hogy távolról nyomon követhetőek az események a védeni kívánt területen, illetve egy bekövetkezett nem várt esemény alkalmával pedig visszanézhetőek a rögzített felvételek.

 

Távfelügyeleti állomásunkon diszpécsereink a nap 24 órájában fogadják, értékelik, felügyelik az objektumokban elhelyezett kamerák által közvetített képeket.

A video-távfelügyeleti szolgáltatásunkat elsősorban riasztórendszerrel kombinálva ajánljuk, hogy a riasztási jelzés érkezése esetén kollegáink azonnal ellenőrizhessék a kamera képeken az eseményeket. Így egyértelműen meghatározható a riasztást kiváltó ok, ezáltal a téves riasztások gyakorisága minimalizálható. 

 

 

Kültéri védelemmel kombinált kamera rendszer esetén, a védelem a védett objektum külső területére is kiterjeszthető. Ezáltal már a területre történő behatolás esetén megkezdhető az intézkedés, megelőzve az objektumba történő bejutást.

 

Léteznek olyan megoldások, melyek során a beltéri, illetve kültéri kamerák képeit a riasztó-rendszer be-, illetve kikapcsolt állapota vezérli, így megoldható az ügyfelek azon igénye, hogy amikor otthon tartózkodnak a kamerák képei távolról nem elérhetőek. 

 

További előnye, hogy a helyszínre érkező járőrszolgálatot távolról tudja navigálni a diszpécser, az eseményekről kapott az élő képek alapján, valamint behatolási szándék esetén pontos információkat, személyleírást tud adni az elkövetőkről, illetve azok számáról.

 

 

A video távfelügyeleti szolgáltatás magában foglalja az ügyfelektől érkező kamera képek jeleinek távfelügyeleti központban történő rögzítését, archiválását. 

Ennek hatalmas előnye, hogy behatolás esetén, ha a helyszínen lévő rögzítő egységet megrongálják, vagy eltulajdonítják, a felvételek akkor is elérhetőek egy távoli szerveren, melyek a későbbiek során, hatósági intézkedésre felhasználhatóak. 


Mindezeken felül, az interneten keresztül történő kamerák távoli elérése lehetőséget biztosít az ügyfelek számára, hogy bármikor bárhonnan betekinthessenek otthonukba. 

Manapság az okostelefonok elterjedésével lehetőség nyílott arra, hogy különböző applikációk segítségével a telefonunkon is láthatjuk az otthonunkban elhelyezett kamerák képeit, illetve bizonyos típusú kamerák esetében akár távolról is vezérelhetjük a kameráinkat annak megfelelően, hogy milyen területet szeretnénk megfigyelni. 

 

A mai digitális rögzítő berendezések rendelkeznek riasztási kimenetekkel, mely megfelelő eszközök segítségével akár e-mail, vagy SMS értesítést küld számunkra mozgás detektálás esetén.

 

A videorendszer távfelügyeletre való rákötésének feltétele, hogy a rögzítő alkalmas legyen IP alapú kommunikációra így interneten keresztül rácsatlakozhatunk a video-megfigyelő rendszerre.

 

Továbbiakban megfelelő sávszélességű, lehetőség szerint fix IP címes internet kapcsolat álljon rendelkezésre a távfelügyelt objektumban. Fix IP cím hiányában DDNS szolgáltatással is megoldható a távoli elérés.

 

Általános távfelügyeleti díjszabás

 

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a feltüntetett havidíjak tájékoztató jellegűek. Cégünk a változtatás jogát fenntartja, ezért kérjék ingyenes felmérésünket és személyre szabott ajánlatunkat!

 

Vagyonvédelmi távfelügyelet

 

Lakossági díjszabás Abony, Újszász, Zagyvarékas településekre vonatkozóan
 

 

Telefon/Internet/GPRS jelzésátvitel

 

Nettó ár (Ft/hó)

Bruttó ár (Ft/hó)

Értesítéssel

2200-5000

2795-6350

Kivonulással

4400-5500

5590-6985

 

 

Üzleti díjszabás Abony, Újszász, Zagyvarékas településekre vonatkozóan
 

 

Telefon/Internet/GPRS jelzésátvitel

 

Nettó ár (Ft/hó)

Bruttó ár (Ft/hó)

Értesítéssel

3500-6000

4445-7620

Kivonulással

5500-6500

6985-8255

 

 

 

 

Egyéb szolgáltatási díjak

 

Nettó ár (Ft)

Bruttó ár (Ft)

Egyéb vonulási díj

2500/alkalom

3175/alkalom

Őrzési díj

2500/megkezdett 30 perc

3175/megkezdett 30 perc

Eseménylista eseti kérése

2 500/alkalom

3175/alkalom

 

Vagyonvédelmi szolgáltatásunk- egyszeri alkalommal fizetendő – rendszerbelépési díja területtől függően 32.000/40.000 Ft+Áfa. (A rendszerbe történő belépéskor cégünk a tulajdonában lévő GPRS jeladó berendezést és a működéséhez szükséges SIM-kártyát/rádiós átjelző berendezést a Megrendelőnek tartós használatba adja, melyet a szerződés megszűnését követően Megrendelő köteles sértetlen állapotban visszaszolgáltatni)

 

Általános Szerződési Feltételek